Gondoltam valamit...
Persze hogy Bálintnak támadt mégint egy ötlete.Kifogyhatatlan....
-Gondoltam,hogy csinálok a szalonnasütéshez egy helyet.
Az jólesz,mert az idén nálunk tervezzük a május elsejét.Mindenki hoz valamilyen húst,amit aztán nyársonmegsütünk.Gyerkek szaladgálnak a kertben,délután pedig focimeccset rendezünk,ahol a fiuk fociznak,mi pedig drukkolunk nekik.
Bálint kiásott egy kb 1 méter átmérőjü kört,amit terméskövekkel rakott körbe és az alját is.Köré Y alakú nyársakat rakott,erre lehet a nyársbotokat rátenni.
-Ma már ki is próbálhatnánk...-Ezt Dita ajánlotta,és én is jó ötletnek tartottam.Rablóhúst csináltunk.
Krumplit,hagymát,kicsontozott sertéskarajt és füstőltszalonnát fél centis darabokra vágunk.Minden húsdarabot megsozzuk,borsozunk,és könnyedén lisztben meghenpergetrjük,hogy a hús leve ne vesszen kárba.
Az igy elkészitett nyersanyagokat nyársra húzzuk,és forró tüzparázsban megsütjük.
Dita ragaszkodott hozzá,hogy az ő receptjét is kipróbáljuk.
Veszünk virslit,mindegyiket bevágjuk és a vágásokba sajtot teszünk,majd vékony szalonnával körbetekerjük,és beletesszük foliába.A kis csomagokat forró parázsba tesszük.Pár perc alatt megsül.Nagyon fincsi volt....El is fogyott mind.
Lenne néhány jótanácsom a rostonsütéshez:
1.Sütésre csak jó minőségű hust használjunk,a mocsingos húsból nem lehet sülthúst késziteni.
2.Ha a hús egyik oldala megsült,húslapáttal forditsuk meg,de villát ne szúrjunk bele,mert akkor az értékes nedve kifolyik.
3.A rostot használat után gondosan meg kell tisztitani,mert a rajta maradt zsirtól a hús égett szagú lesz.
Lassan beesteledett,a gyerekek nagyon gyorsan elaludtak,a jó kajától és a friss levegőtől....